Просипання тонера з картриджа - це проблема для багатьох користувачів лазерних принтерів. Випадаючий тонер може засмітити принтер, забруднити одяг і залишати смуги на роздруківках. Якщо картридж з тонером просипається, його необхідно відремонтувати або замінити.

Перш ніж ми заглибимося в деталі того, як виправити такий картридж з тонером, давайте спочатку зрозуміємо, чому він взагалі просипається.


ПОШКОДЖЕНІ КАРТРИДЖІ З ТОНЕРОМ МОЖУТЬ МАТИ ПРОБЛЕМИ З ПРОСИПАННЯМ

Картриджі з тонером складаються з десятків рухомих частин. Всі ці невеликі компоненти повинні працювати в унісон, щоб ваш картридж працював належним чином. Якщо одна або кілька з цих рухомих частин не працюють, це може привести до витоку тонера всередині принтера. Картриджі з тонером також можуть бути пошкоджені при транспортуванні або в результаті випадкового падіння. З пошкодженого картриджа може висипатися тонер, що призведе до друку з смугами. Якщо будь-яка частина картриджа сильно пошкоджена, її необхідно замінити.


ПРОБЛЕМИ З ПРОСИПАННЯМ КАРТРИДЖІВ ПІСЛЯ ЗАПРАВКИ

Деякі люди заправляють картриджі вдома або в місцевому магазині канцелярських товарів або своїми руками. Під час заправки ви можете пошкодити лезо, термоелемент, фотобарабан або інші компоненти. Є ефективніші способи заощадити на заміні картриджів з тонером. Ви можете, наприклад, замість цього купити оригінальні первопрохідние картриджі для Brother, HP, Canon, Samsung або Xerox.


ПРИЧИНОЮ НЕСПРАВНОСТІ МОЖЕ БУТИ ФОТОБАРАБАН

Просипання тонера всередині принтера або вертикальні смуги на роздруківках можуть бути викликані несправним барабаном. Барабан вашого лазерного картриджа може також вичерпати термін служби і внаслідок бути зношеним, також він може бути пошкоджений шляхом механічної дії (удар, скоби на папері). До інших ознак несправності барабана відносяться рівномірно розташовані мазки або лінії тонера на роздруківках або точки, які з'являються рівномірно по сторінці. Це може бути ознакою того, що фотобарабан потребує заміни.


МОЖЕ БУТИ ПОШКОДЖЕНО ЛЕЗО ДОЗУВАННЯ

Леза дозування - це тонкі пластикові леза, які направляють залишки тонера на вали. Якщо лезо дозування пошкоджено, на роздруківках з'являться випадкові точки. При пошкодженні леза дозування, тонер продовжує накопичуватися нагорі леза. З'являється надлишкове скупчення тонера і тонер починає просипатися. Отже, вам необхідно замінити лезо дозування, щоб усунути проблему.


ВИДАЛЕННЯ ТОНЕРА, ЯКИЙ ПРОСИПАВСЯ

Вийміть вилку принтера з розетки і дайте йому охолонути не менше години. Пам'ятайте, що всередині лазерних принтерів є нагріті компоненти.

Використовуйте листівку або скребок, щоб вичерпати якомога більше тонера.

Потім використовуйте м'яку суху тканину без ворсу, щоб стерти просипаний тонер. Не використовуйте паперовий рушник або вологу тканину, якщо ви не чистите зовнішню поверхню принтера. З рідинами порошок тонера може стати липким.

Просипаний тонер на килим або тканину можна промокнути злегка вологим паперовим рушником. Однак ви повинні бути обережні, щоб не намочити цільову область занадто сильно. Розчинений тонер може залишити стійку пляму.

Пам'ятайте, що не можна використовувати стандартний пилосос. Тонер проводить електрику і може пошкодити пилосос (коротке замикання).


ОЧИЩЕННЯ КАРТРИДЖА

Помістіть шматок тканини або паперовий рушник під кришку принтера, щоб зібрати незакріплений тонер.

Відкрийте передню кришку принтера і витягніть негерметичний картридж.

Утримуйте негерметичний картридж з тонером на одному рівні, щоб він не просипався. Покладіть його на паперовий рушник.

Обережно протріть картридж сухою тканиною і видаліть всі незакріплені частки тонера. Не мочіть картридж. Це може пошкодити картридж з тонером, а також компоненти всередині лазерного принтера.

Зверніться в сервісний центр, що б відремонтувати.


ЗАКЛЮЧНЕ СЛОВО

Просипаний тонер може пошкодити лазерний принтер. Тому важливо якомога швидше видалити надлишки тонера і відремонтувати картридж. Це частина стандартної процедури обслуговування лазерного принтера. У деяких випадках може знадобитися заміна інших компонентів (як описано вище) для усунення витоку тонера.

Також ви можете замовити заправку картриджів по всій Україні в компанії "Зетатехно".